Voor haar tentoonstelling Topography of Transition maakt schilder en tekenaar Barbara Rink een installatie waarbij de koepelruimte van BRADWOLFF PROJECTS wordt getransformeerd tot een tempel van kleur, vorm en beweging. Het is een universele blauwprint die ten grondslag ligt aan oude rituelen van diverse natuurvolkeren, onder andere de West-Afrikaanse en Noord-Amerikaanse First Nation. Tien jaar geleden kwam Rink er mee in aanraking en ze was diep onder de indruk. De voelbare energie en de schoonheid van deze tijdelijke ceremoniële ruimtes inspireerden haar om blijvende herinneringen om te zetten naar een persoonlijke beeldtaal. Voor Rink is kunst een middel om de relatie tussen de hedendaagse mens en zijn omgeving te onderzoeken.
Werkwijze
Rink is geïnteresseerd in de verschillende stappen binnen het werkproces, in het bijzonder het moment waar alles samenvalt. Hierbij verandert het tweedimensionale vlak in het driedimensionale, vloeien de kleuren samen en materiaal en vorm verhouden zich dusdanig met elkaar dat de fysieke ruimte verandert in één groot visueel samenspel. Het transformatieproces speelt een belangrijke rol en wordt het onderdeel van de gehele installatie, die zich blijft ontwikkelen totdat alles op haar plek valt en een ultieme balans ontstaat in de relatie tussen de installatie en de omgeving. Topography of Transition transformeert de projectruimte van BRADWOLFF PROJECTS op een onderzoekende en procesmatige wijze in een compleet sacrale omgeving.
Barbara Rink [Huizen, 1978] studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. De afgelopen tien jaar nam zij deel aan tal van exposities en residencies in binnen- en buitenland waaronder Soledad Senlle Art Foundation, Santa Fe Art Institute en Consortium Medisch centrum Haaglanden. Haar opleiding tot Life Coach en Trainer Familieopstellingen integreerde zij in verschillende sociale kunstprojecten, workshops en performances.
De tentoonstelling Topography of Transition is mede mogelijk dankzij een bijdrage van het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten in de categorie ontwikkelbudget.