Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the sg-security domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/burobrad/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114
symposium / denksessie alledaagsheid anders zondag 28 januari 2018 – Bradwolff

symposium / denksessie alledaagsheid anders zondag 28 januari 2018

Symposium Alledaagsheid Anders
‘Kunst als een doorbreking van de vanzelfsprekendheid van onze waarneming’
Bijeenkomst voor denkers en doeners.

programma zondag 28 januari 2018
14.00 u inloop
14.30 u presentatie Waalko Dingemans
15.00 – 16.00 u denksessie o.l.v. filosoof Hein van Dongen
16.00 u bezichtiging lichtkunstwerk Gedachtesprong
16.30 u borrel

In de voormalige seinpost van station Muiderpoort in Amsterdam presenteert Waalko Dingemans
van 12 januari 2018 tot en met 23 februari 2018 zijn lichtkunstwerk Gedachtesprong. Naar aanleiding van het kunstproject organiseert Bradwolff Projects in samenwerking met Waalko Dingemans een symposium/denksessie over de verhouding van het individu tot zijn omgeving.

In zijn visueel werk onderzoekt Waalko Dingemans de hedendaagse identiteit en hoezeer deze gevormd en beïnvloed wordt door culturele, sociale en technologische ontwikkelingen. In zijn lichtprojectie in de seinpost van het Muiderpoortstation doet hij dit door middel van waarneming en visueel onderzoek. Zijn beelden lijken in elkaar over te lopen, roepen associaties op en beïnvloeden zo onze beleving. Wat doet dat met onze ervaring, bewerkstelligen deze beelden een bevreemding? Word je door het lichtproject tijdelijk wakker geschud uit de roes van het dagelijkse bestaan? Dwingt het project je om te kijken en stil te staan bij een nieuwe ervaring?

In The Doors of Perception (1954) beschrijft schrijver/dichter Aldous Huxley zijn eerste mescaline trip, die hij in 1953 ondernam. Het blijft tot de dag van vandaag een van de meest gedetailleerde beschrijvingen van een psychedelische trip. Hij schrijft: “To be shaken out of the ruts of ordinary perception, to be shown for a few timeless hours the outer and inner world, not as they appear to an animal obsessed with survival or to a human being obsessed with words and notions, but as they are apprehended, directly and unconditionally, by Mind at Large (…).”

Huxley benadrukt het belang van “(…) direct perception, the more unsystematic the better (…)” om los te komen van wat we al kennen. Zijn pleidooi voor oprecht waarnemen – los van de drugs – is een pleidooi dat Waalko Dingemans ter harte neemt tijdens het symposium Alledaagse Andersheid. Wat zien we van onze omgeving en wat bepaalt onze verhouding tot onze omgeving? En welke rol speelt kunst hier in?

Tijdens het symposium Alledaagsheid Anders onderzoeken de aanwezige denkers en doeners de thematiek: Kunst, een doorbreking van de vanzelfsprekendheid van onze waarneming?